De gemiddelde voetafdruk van een Nederlander is 6,2 Ha
Er is gemiddeld maar 1,8 Ha per aardbewoner beschikbaar
De quickscan is al meer dan 50.000 keer gebruikt
Kom jij ook in actie om je voetafdruk te verkleinen?
Wat is jouw mondiale voetafdruk?

Kom in actie!

Ga jij ook aan de slag?

Klik op een van onderstaande actie's voor tips, producten, recepten en nog veel meer!

Bespaar op elektriciteitBespaar op gasEet vaker biologischEet vaker vegetarischEet verse producten van dichtbijGa duurzaam met vakantieSlimmer mobiel op wegWees zuiniger met papier

Verkleinen is noodzaak!

We kunnen het tij nog keren!

De wereld veranderd elke dag en ons klimaat ook. Dit ondervinden we met zijn allen o.a. in de extremen die het weer laat zien. Op het eerste oog klinkt het onlogisch, maar ook de ijzige en natte lente hebben we te danken aan de opwarming van de noordpool. Het is een onheilspellend voorspel van een dramatische en vergaande verandering van het klimaat. Kort gezegd: doordat er steeds minder ijs is, warmen de zee en de lucht in het poolgebied sneller op.

Hierdoor verplaatst de straalstroom zich. Het zee-ijs op de poolzee verdwijnt zeer snel, er is nu 80 procent minder dan 30 jaar geleden. IJs weerkaatst de zonnewarmte terug de ruimte in, maar zeewater neemt warmte op en geeft die af aan de lucht erboven. De straalstroom is een ‘rivier’ van lucht die op grote hoogte om de Aarde cirkelt. Hij bepaalt de richting van stormen en bepaalt voor een groot deel het weer in het noordelijk halfrond.